Sanitat anuncia restriccions en els aforaments a Elda

Es limitaran els aforaments en els vetlatoris i en qualsevol instal·lació municipal siga cultural, esportiva o estiga relacionada amb les persones majors.

Centre de salut d'Elda

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública anuncia noves mesures restrictives a Elda després del creixement sostingut de casos positius. Es limitaran els aforaments en els vetlatoris i també en qualsevol instal·lació municipal siga cultural, esportiva o estiga relacionada amb les persones majors. També s'estudia limitar els horaris en parcs i jardins. Així s'ha acordat en la reunió que ha mantingut a Elda aquest dijous la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, amb l'alcalde, Rubén Alfaro, per a analitzar la situació epidemiològica.

Elda té ara com ara una incidència acumulada de 210 casos per cada 100.000 habitants i multiplica per quatre la mitjana de la Comunitat Valenciana. Aquest creixement sostingut dels contagis explica les noves mesures en el control d’aforaments.

Al Consell li preocupa especialment la situació a les comarques del sud. El Pinós, amb 514 casos per 100.000 habitants, ha demanat la col·laboració de les forces de seguretat i preparen mesures molt més restrictives, ja que les que ha aplicat les últimes setmanes l'Ajuntament no han aconseguit reduir els contagis. Es descarta el confinament però es treballa ara amb el Ministeri de Sanitat en uns protocols específics, amb mesures molt més severes que les que n'hi ha ara, segons ha explicat Isaura Navarro.

Aquest dijous de vesprada hi ha hagut una reunió entre el Departament de Salut i els responsables polítics de la ciutat en què s'ha acordat aplicar noves mesures per a combatre el nombre de casos.

Unes mesures que s'anunciaran aquest divendres però que tot fa pensar que aniran en el mateix sentit de les anunciades a Elda: extremar les limitacions d'aforaments i horaris en actes, espais o serveis públics.

També et pot interessar

stats