Sanitat anuncia noves restriccions a Elx, Oriola, Guadassuar i Onda

Les quatre poblacions hauran de limitar aforaments i el nombre de participants en reunions socials i familiars.

Ana Barceló en la roda de premsa on ha anunciat les mesures de restricció. (À Punt)
Ana Barceló en la roda de premsa on ha anunciat les mesures de restricció. (À Punt)

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha anunciat noves restriccions a Elx, Guadassuar, Oriola i Onda, on l'evolució del coronavirus és preocupant i hi ha “transmissió comunitària sostinguda”.

Són 22 mesures, que estaran recollides en una resolució que es farà pública aquesta vesprada. Inclouen la limitació d'aforaments en vetlatoris, llocs de culte, establiments d’hoteleria, biblioteques i arxius. També es limitarà a sis el nombre de persones que poden participar en reunions socials i familiars, en el cas de les tres primeres ciutats, i a deu en el cas d'Onda.

Les restriccions entraran en vigor a partir de la mitjanit. Barceló ha precisat que no hi haurà confinament, i que han informat els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats, que han mostrat la seua disposició a complir les noves mesures addicionals.

Ampliació de les últimes mesures

La consellera de Sanitat Universal també ha anunciat una extensió de 21 dies més de les mesures decretades el 17 d'agost, per a frenar els contagis i l'expansió de la Covid-19. La resolució, que es publicarà dilluns, inclou una modificació que afecta l'hostaleria. Es prioritzarà el consum en taula, i en barra s'haurà de garantir una distància de metre i mig entre els clients, amb un màxim de 4 persones.

També et pot interessar

stats