Sanitat alça la suspensió temporal de l’oci nocturn a Gandia

La conselleria considera que la situació epidemiològica de la capital de la Safor ja ha millorat.

Gel hidroalcohòlic a la barra d'una discoteca
Gel hidroalcohòlic a la barra d'una discoteca / Joaquín Corchero (Europa Press)

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha dictat una resolució que revoca la mesura de suspensió temporal d'activitat en les discoteques i bars d'oci nocturn de Gandia (Safor), que entrarà en vigor l'1 d'agost de 2020.

La decisió s'ha adoptat una vegada transcorregut el termini de 14 dies de la mesura excepcional establida el 18 de juliol de 2020 a causa de l’increment de contagis a la localitat, especialment en franges d'edat joves i lligats al sector de l'oci nocturn. Segons assegura Sanitat, ara la situació epidemiològica a la ciutat de Gandia ha millorat.

En un comunicat, la consellera Ana Barceló ha assenyalat que segons els informes de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, s’ha passat ja a una etapa de control en relació amb la transmissió comunitària en el Departament de Salut de Gandia i que, per tant, la mesura pot alçar-se extremant les mesures de prevenció.

Fins ara, el brot més nombrós de coronavirus al territori valencià continua sent el d’aquesta localitat de la Safor, amb 158 persones contagiades.

El perfil dels contagis correspon, majoritàriament, a persones entre 20 i 40 anys i està relacionat, sobretot, amb eixides d'oci nocturn. Per aquest motiu, la Generalitat va ordenar el passat 20 de juliol dels barets de platja, pubs i discoteques durant almenys 15 dies.

Registre d'assistència als locals

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha manifestat que “sempre és una bona notícia que la situació sanitària estiga controlada i més ara que comença el mes d’agost”.

Des del consistori asseguren que s’estan mantenint reunions amb el sector i s’està treballant colze a colze per a reforçar les mesures sanitàries, com ho demostra la firma d’un protocol per al compliment de la normativa sanitària i la implantació d’un registre d’assistència als locals d’oci per tal de controlar l’aforament.

També et pot interessar

stats