Sanitat adverteix que l’increment de casos a Espanya esgotarà “temporalment” l’antiviral remdesivir

Aquest medicament antiviral és l’únic autoritzat per a tractar el coronavirus.

Un treballador de Gilead treballa amb mostres de remdesivir
Un treballador de Gilead treballa amb mostres de remdesivir / Europa Press

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), que depén del Ministeri de Sanitat, ha informat que l'estoc disponible en aquests moments a Espanya de remdesivir, l'únic medicament antiviral autoritzat contra la Covid-19, "s'esgotarà temporalment en les pròximes hores" a causa del fort increment del nombre de casos en l’última setmana. Al llarg de la setmana que ve es rebrà un nou enviament com a part del contracte de la Comissió Europea.

En un comunicat, l'Aemps explica que en el moment de l'autorització, amb situació epidemiològica de juliol, el laboratori titular del fàrmac va garantir "un estoc suficient de remdesivir a Espanya per a cobrir les necessitats fins a poder incrementar la seua producció". "No obstant això, amb l'increment del nombre de casos, l'estoc disponible s'esgotarà en les pròximes hores", reconeix el text.

L’Aemps, en col·laboració amb els serveis de farmàcia hospitalària, mobilitzarà ara el remdesivir sobrant d'assajos clínics, disponible als hospitals que hi van participar, per a atendre pacients de tot el territori espanyol que el necessiten.

Aquests enviaments formen part del contracte que la Comissió Europea va firmar amb l'empresa farmacèutica Gilead per a garantir l'accés a remdesivir a 30.000 pacients durant els pròxims mesos fins a la compra centralitzada que es farà efectiva a l'octubre. Espanya va rebre el primer enviament (de tres previstos) la setmana passada. El segon està previst per a la setmana pròxima.

També et pot interessar

stats