Sanitat aclareix que les passejades inclouen els xiquets de 0 a 14 anys, és a dir, els menors de 15 anys

El ministeri ha fet aquesta aclariment després de la confusió generada al voltant del límit d’edat.

Un pare i la filla caminen pels carrers de Barcelona
Un pare i la filla caminen pels carrers de Barcelona / Alejandro García (Efe)

L’alleujament del confinament dels menors inclou també els xiquets i xiquetes de 14 anys, és a dir, els que tenen menys de 15 anys, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat, que ultima el decret del govern espanyol amb les mesures per a l’alleujament del confinament.

A Espanya, hi ha 6,9 milions de xiquets de 0 a 14 anys que a partir d’aquest diumenge podran eixir a passejar en les condicions que encara ha d'establir l'executiu en el decret.

Sanitat ha fet aquesta aclariment obligat per la confusió que s’ha generat al voltant del límit d’edat dels menors que poden beneficiar-se de la mesura, després de diverses declaracions contradictòries dels membres del govern.

Aquest mateix dimecres el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha parlat de “menors de 14 anys” al Congrés, mentre que el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, s’ha referit específicament als xiquets i xiquetes de 14 anys, és a dir, als menors de 15.

Del límit de 12 anys inicial al de 14 anys actual

Però la confusió ve de lluny. Dissabte passat el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, es va referir als 12 anys com a edat de referència, si bé va explicar que la franja d’edat estava encara pendent d’acord. Aquest dimarts, però, el ministre de Consum, Alberto Garzón, va avançar en una entrevista la vespra del Consell de Ministres que s'havia decidit que s’aplicara a menors de 14 anys. Minuts després, en la roda de premsa posterior a la reunió dels ministres, la portaveu del govern i titular d’Hisenda, María Jesús Montero va explicar que els xiquets menors de 14 anys podrien acompanyar els adults a realitzar tasques essencials recollides en el decret d'alarma, com anar al supermercat, al banc o a la farmàcia.

L’allau de crítiques per la casuística per a permetre les eixides dels menors va motivar una rectificació del govern espanyol per boca del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que en una nova roda de premsa a última hora de la vesprada va anunciar que es permetria als menors de 14 anys "fer passejades" i que la mesura es podrà exercir des del mateix diumenge 26 d'abril.

També et pot interessar

stats