Els sanitaris denuncien no trobar cuidadors dels seus fills pel fet de ser-ho

El sindicat d’infermeria reclama als ajuntaments que contracten personal per cuidar dels menors.

Els sanitaris denuncien no trobar cuidadors dels seus fills pel fet de ser-ho
Els sanitaris denuncien no trobar cuidadors dels seus fills pel fet de ser-ho

La crisi del coronavirus deixa cada dia una estampa de solidaritat als balcons amb l’aplaudiment als sanitaris a les 8 de la vesprada. No obstant això, ara el sector denuncia altres problemes socials lligats a la seua condició laboral.

A més dels missatges insolidaris d’alguns veïns i veïnes, també s’han trobat casos en els quals els ha sigut impossible trobar cuidadors o cuidadores dels seus fills o filles per l’únic fet de ser sanitaris. La secretària del sindicat d’Infermeria Satse a la Comunitat Valenciana, Mari Luz Gascó, assegura que els sanitaris necessiten cuidadors perquè els avis no poden encarregar-s’hi, ja que són personal vulnerable. Lamenta que quan els treballadors s’assabenten que als qui han de cuidar són fills de sanitaris “rebutgen el treball pel mateix temor que hi ha en els sanitaris mateix” ha dit, en referència a la por que hi ha entre algun sectors ciutadans per possibles contagis.

Per això, el Satse ha reclamat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que es contracte específicament personal per a cuidar els fills del personal sanitari. El sindicat recorda que en molts casos es tracta de parelles de sanitaris que han de doblar torns i, per aquest motiu, seria convenient crear borses de voluntaris.

El Satse també ha aprofitat per a demanar a les administracions que es replantegen, en el curt termini, implementar un procés d’atenció psicològica per al col·lectiu sanitari, per la situació tan intensa que estan vivint des de fa unes setmanes.

També et pot interessar

stats