Els sanitaris búlgars rebran cinc euros per cada vacuna anti-Covid-19 per a accelerar els plans d'immunització

Atés que les vacunes requereixen dues dosis, això suposa que un sanitari obté deu euros per cada persona immunitzada.

Des de l'inici de la campanya de vacunació el 27 de desembre, s'ha administrat una primera dosi a 13.473 persones a Bulgària
Des de l'inici de la campanya de vacunació el 27 de desembre, s'ha administrat una primera dosi a 13.473 persones a Bulgària / Stoyan Nenov (Reuters)

El govern de Bulgària pagarà cinc euros al personal mèdic per cada dosi de la vacuna contra la Covid-19 que administre, com a fórmula per a accelerar els plans d'immunització. Atés que les vacunes requereixen dues dosis, això suposa que un sanitari obté deu euros per cada persona immunitzada. La decisió s'ha pres en una reunió a Sofia entre el ministre de Sanitat, Kostadin Angelov, i representants de la Unió Mèdica Búlgara.

El salari mitjà d'un metge a Bulgària se situa entre 700 i 1.000 euros. A la fi de l'any passat, el govern va acordar un pagament extra de 500 euros a cada sanitari de primera línia, però es desemborsarà al final de la crisi.

Les dades oficials indiquen que, des de l'inici de la campanya de vacunació el 27 de desembre, s'ha administrat una primera dosi a 13.473 persones a Bulgària. Tots els vacunats són personal mèdic en el sistema sanitari públic. Aquesta setmana s'espera l'inici de la segona fase del pla nacional de vacunació, que preveu administrar-la a altres funcionaris com a professors, policies i funcionaris en institucions socials, entre altres.

Fins al moment l'única vacuna que s'ha administrat a Bulgària és la de Pfizer-BioNTech, encara que dimecres vinent arribaran unes 2.400 dosis de la de Moderna. Les autoritats búlgares van anunciar la setmana passada que calculen que fins a les finals de juliol el país rebrà un total d'1,5 milions de vacunes, fins i tot d'AstraZeneca, que s'espera que puga rebre llum verda prompte de la Comissió Europea.

Bulgària, un país de set milions d'habitants, acumula 7.678 morts des de l'inici de la pandèmia. En les últimes 24 hores s'han registrat 105 nous contagis i 29 morts. En els últims catorze dies Bulgària té, amb 15,27 per 100.000 habitants, la quarta major taxa de mortalitat de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats