Sánchez vol que la primera reunió de la taula de reconstrucció siga demà dimarts

És la proposta que el president del govern central trasllada al líder del PP, Pablo Casado.

Sánchez vol que la primera reunió de la taula de reconstrucció siga demà dimarts
Sánchez vol que la primera reunió de la taula de reconstrucció siga demà dimarts

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha proposat a les forces polítiques amb representació parlamentària tindre aquest dimarts, a les 12:30 hores, la primera reunió de la taula per a la reconstrucció econòmica i social del país després de la crisi sanitària i econòmica del coronavirus.

La reunió ha finalitzat després d'allargar-se poc més d'un hora. Casado ha reiterat que acudia a la videoconferència per "lleialtat institucional", però manté la desconfiança en l'oferta de negociació de Sánchez i considera que la iniciativa de la taula de reconstrucció només busca "propaganda".

Aquesta és la intenció de Sánchez una vegada concloga la ronda de consultes amb el líder del PP, Pablo Casado, que té lloc aquest dilluns. La cita entre els dos dirigents té lloc després que el president espanyol tancara divendres els contactes amb la resta de forces polítiques i sense que, ara per ara, el PP haja explicitat si donarà suport a la tercera pròrroga de l'estat d'alarma que Sánchez proposarà al Congrés. De fet, els populars prendran la decisió del sentit del seu vot després de la trobada virtual entre Casado i Sánchez.

Vox i la CUP són els únics dos partits presents en el Congrés que han declinat l'oferta de diàleg del president de l'executiu. Unides Podem, Esquerra Republicana, Compromís, Ciutadans, el PNB i JxCat, entre altres, ja han donat el vistiplau a la taula de diàleg.

També et pot interessar

stats