Sánchez proposarà a les comunitats endurir el pla de Nadal si és necessari

El cap de l'executiu ha demanat un últim esforç i no abaixar la guàrdia quan falta poc perquè comencen a administrar-se les vacunes.

Sánchez durant la seua compareixença al Congrés aquest dimecres
Sánchez durant la seua compareixença al Congrés aquest dimecres / J.J. Guillén (Efe)

El president del govern espanyol de coalició, Pedro Sánchez, ha cridat aquest dimecres l'atenció sobre el "preocupant augment dels contagis" de coronavirus els últims dies i ha dit que ningú ha de dubtar que, si és necessari, l'executiu proposarà a les comunitats autònomes endurir el pla de Nadal.

"No podem relaxar-nos. No podem abaixar la guàrdia. Hem lluitat molt tot l'any, units, i estem davant aquest últim esforç", ha assegurat Sánchez durant la seua compareixença al Congrés per a explicar la situació sanitària, de la qual es va comprometre a informar cada dos mesos mentre dure l'estat d'alarma.

El cap de l'executiu ha demanat als ciutadans un últim esforç i no abaixar la guàrdia quan s'està a punt de començar a administrar les vacunes. "No ho llancem tot per la borda. Només de nosaltres depén no obrir la porta a una tercera onada", ha dit. No obstant això, el president s'ha mostrat convençut que Espanya tirarà endavant i ha garantit que el govern ha entés les lliçons de la crisi i té la ferma voluntat de dur a terme les transformacions que necessita el país.

Sánchez: Espanya està davant "el principi de la fi" de la pandèmia

Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut que Espanya entra ara en una "tercera i definitiva etapa" que suposa "el principi de la fi" de la pandèmia, amb l'estratègia de vacunació, per a la qual ha garantit que Espanya està preparada. Ha remarcat que Espanya és, al costat d'Alemanya, el primer país de la Unió Europea a tindre llest un pla de vacunes.

El president ha recordat que hi haurà 13.000 punts de vacunació per a garantir que tots els grups prioritaris tenen accés a la vacuna en la primera etapa, en total 2,5 milions d'espanyols. Sánchez confia que en la segona etapa, entre maig i juny, estiguen vacunats entre 15 i 20 milions d'espanyols.

També et pot interessar

stats