Sánchez preveu sol·licitar la setmana que ve una nova pròrroga de l’estat d’alarma fins al 10 de maig

El Congrés reserva el dia 22 per a un possible debat de l'extensió de la mesura.

El president del govern espanyol en un moment de la sessió del Congrés del passat 9 d'abril
El president del govern espanyol en un moment de la sessió del Congrés del passat 9 d'abril / Mariscal (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té previst demanar una nova pròrroga de l’estat d’alarma en el ple del Congrés del dimecres 22 d’abril, la tercera que sol·licita, segons la petició que ha registrat a la cambra baixa. Abans, però, ho haurà de sol·licitar l'executiu. El govern espanyol va decretar l'estat d'alarma el 15 de març i ja ha demanat dues pròrrogues, l'última de les quals acaba el 26 d'abril.

En l'últim ple, Pedro Sánchez es va mostrar "convençut" que hauria de sol·licitar al Congrés una nova pròrroga, perquè augurava que per al 25 d’abril encara no s'hauria posat fi a la pandèmia. L’ampliació, per altres dues setmanes, estendrà l'estat d'alarma fins al 10 de maig. Abans de traslladar la petició cal l'aprovació en el Consell de Ministres.

"Si demane un decret d'alarma d'un mes, l'oposició em diu que em vull saltar el parlament, amb la qual cosa m'estime més vindre cada quinze dies a aquesta cambra per a demanar la pròrroga", va dir Sánchez en el ple on es va aprovar la pròrroga anterior, durant el qual també va assenyalar que seria "extraordinari" que no fora necessari allargar la situació excepcional.

En el ple del 22 d’abril Sánchez també té previst informar sobre el contingut de les reunions que han tingut lloc en els consells europeus que s’han fet en les últimes setmanes pel coronavirus, on s’han aprovat diverses línies de finançament perquè els estats puguen activar mesures per a mitigar l’impacte econòmic i social de la Covid-19.

També et pot interessar

stats