Sánchez prepara un decret llei per si no aconsegueix una nova pròrroga de l’estat d’alarma

La vicepresidenta Carmen Calvo assegura que plantejaran una sisena i última pròrroga fins al final de la desescalada.

La vicepresidenta Carmen Calvo accedeix a la reunió de la comissió per a la reconstrucció
La vicepresidenta Carmen Calvo accedeix a la reunió de la comissió per a la reconstrucció / Efe

El govern espanyol ja prepara un decret llei que ordene el final de la desescalada amb les mesures “mínimes possibles” fins que acabe, en cas que no aconseguisca, com pretén, tornar a prorrogar l’estat d’alarma.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta primera de l’executiu, Carmen Calvo, en la seua compareixença en la comissió per a la reconstrucció econòmica i social. La sisena i última prolongació contemplaria, segons Calvo, “modificacions molt importants” del decret d’alarma per a “deixar a les comunitats autònomes que desescalen” i permetent que uns territoris isquen de l’alarma abans que altres.

Aquesta s’estendria fins “als últims dies de juny”, per la qual cosa seria per a “un poc menys d’un mes”, ha assenyalat la vicepresidenta. Perquè es complisca la previsió de Calvo que tots els territoris hagen conclòs la desescalada a final de juny seria necessària que alguns, com Madrid, Barcelona i algunes zones de Castella i Lleó, avançaren de fase sense estar-hi els catorze dies inicialment previstos.

Però si no aconsegueix la majoria per a prorrogar l’alarma, Calvo ha avançat que el govern de Pedro Sánchez ordenarà la legislació que està vigent per mitjà de les ordres ministerials per a deixar les mesures “mínimes possibles” que puguen regular la reacció i la resposta sanitària fins al final de la desescalada. Així mateix, l’executiu plantejarà “en legislació d’urgència” alguna reforma de la legislació estatal bàsica “per a poder respondre a algun rebrot”.

També et pot interessar

stats