Sánchez obrirà dijous amb Casado les reunions bilaterals per a buscar un acord de país

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, precisa que la resta de partits seran convocats divendres.

Sánchez obrirà dijous amb Casado les reunions bilaterals per a buscar un acord de país
Sánchez obrirà dijous amb Casado les reunions bilaterals per a buscar un acord de país

La portaveu del Govern d'Espanya, María Jesús Montero, ha anunciat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el president Pedro Sánchez obrirà amb el líder del PP, Pablo Casado, el cicle de reunions que vol impulsar l'executiu per a buscar un pacte polític que permeta superar la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus. Amb la resta de partits també mantindrà reunions bilaterals el divendres, de major a menor.

Montero ha recordat que la intenció de l’executiu és que aquest diàleg s’estenga després als agents socials i a les comunitats autònomes o els ajuntaments. “Tot el que vulga aportar tindrà l’oportunitat de fer-ho”, ha dit.

La ministra ha afegit que el govern espanyol espera que el seu “oferiment sincer” siga respost amb “altura de mires i generositat” per part de tots per a abordar aquest diàleg. Per aquesta raó ha insistit a reclamar “esperit constructiu” per part dels diferents interlocutors.

Aquesta convocatòria pretén “establir les bases” per a la recuperació després de la pandèmia, però també “il·luminar el futur” del país. A més, Montero ha apuntat que la ciutadania exigeix aquesta “unitat d’acció” per part de tots: “Ens juguem molt com a societat i en aquest moment hem d’estar a l’altura per a construir aquest futur”, ha postil·lat.

Normalitat en la tornada al treball

Tant el ministre de Sanitat, Salvador Illa, com la ministra portaveu han coincidit que la recuperació de l'activitat econòmica no essencial s'ha produït amb normalitat en tot el país, i que ha sigut “ordenada i gradual”. Illa ha precisat que el repartiment de mascaretes en el transport públic s'ha desenvolupat amb total normalitat.

El govern espanyol insisteix la ciutadania que es quede a casa sempre que siga possible, que extremen la higiene i que mantinguen la distància de seguretat. Asseguren que el temps de confinament és necessari també per a saber cada dia més del virus.

També et pot interessar

stats