Sánchez obri amb Casado el 2 de setembre els contactes amb l'oposició

El president va anunciar reunions amb els principals partits per a afrontar la pandèmia i la renovació pendent d'òrgans constitucionals.

Sánchez i Casado, durant una videoconferència en una imatge d'arxiu
Sánchez i Casado, durant una videoconferència en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, inicia dimecres i dijous de la setmana que ve la ronda de contactes amb els responsables de les principals forces parlamentàries que va anunciar aquest dimarts per a afrontar la pandèmia del coronavirus i la renovació pendent d'òrgans constitucionals. La primera reunió que mantindrà serà el dimecres 2 de setembre amb el líder del PP, Pablo Casado, a partir de les 10 del matí, segons han confirmat fonts de La Moncloa.

Els pressupostos de l'Estat i la "despolitització de la lluita contra la pandèmia", així com el desenvolupament de les mesures de cogovernança amb les comunitats autònomes seran els eixos sobre els quals pivotaran aquestes converses. També estaran sobre la taula el reforçament institucional i la renovació de càrrecs de les altes institucions de l'Estat, com ara el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Tribunal Constitucional i el Defensor del Poble, subratllen des de l'executiu estatal.

Fonts del PP també han confirmat la trobada i han recordat que l'última vegada que Sánchez i Casado es van reunir de manera presencial va ser el passat 18 de febrer. Afegeixen que el líder dels populars acudirà a la reunió com sempre ha fet quan Sánchez l'ha cridat perquè "el PP és un partit responsable".

També et pot interessar

stats