Sánchez inicia amb Portugal una ronda preparatòria al Consell d'Europa

El president del govern espanyol es reuneix amb António Costa per a preparar la reunió que negociarà el fons de recuperació.

Pedro Sánchez, el rei Felip VI, Marcelo Rebelo de Sousa i Antonio Costa, a Badajoz, durant l'acte oficial d'obertura
Pedro Sánchez, el rei Felip VI, Marcelo Rebelo de Sousa i Antonio Costa, a Badajoz, durant l'acte oficial d'obertura / Ballesteros (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, reprén aquest dilluns l'agenda de contactes en l’àmbit europeu per a preparar la reunió del Consell d'Europa que negociarà el fons de recuperació. Sánchez té previst reunir-se amb el primer ministre de Portugal, António Costa, per a preparar la cimera que se celebrarà a mitjans de juliol i que negociarà els fons de recuperació de la Covid-19. La reunió està prevista a Brussel·les el 17 i el 18 de juliol.

La trobada entre Sánchez i Costa té lloc uns dies després que els dos països escenificaren la reobertura de fronteres. La celebració per la reobertura de la frontera es va escenificat en un acte institucional a Badajoz al més alt nivell, amb presència del rei d'Espanya, Felip VI, el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, el president portugués, Marcelo Rebelo de Sousa, i el primer ministre, António Costa.

La ronda de contactes segueix dimecres, dia en què Sánchez té previst reunir-se amb el primer ministra italià, Giuseppe Conte, a Madrid. I la setmana que ve el president espanyol preveu tindre una reunió també amb els primers ministres de Suècia i Holanda, dos dels quatre països denominats "frugals" (juntament amb Dinamarca i Àustria), reticents al fons tal com el planteja la Comissió Europea.

La Comissió Europea aposta per combinar un pressupost per als pròxims set anys dotat amb 1,1 bilions d'euros, amb el citat fons de recuperació, que seria de 750.000 milions distribuïts en forma de subvencions (500.000 milions) i préstecs (250.000 milions).

També et pot interessar