Sánchez explica l’estat d’alarma en una sessió històrica al Congrés

Després, el govern també traslladarà al rei les iniciatives adoptades per a frenar el coronavirus.

Pedro Sánchez, aquest dimecres en el Congrés
Pedro Sánchez, aquest dimecres en el Congrés

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareix aquest dimecres al Congrés per a explicar del reial decret de declaració de l'estat d'alarma en compliment del procediment que preveu la Constitució. A més, el govern traslladarà al rei Felip VI les iniciatives que s’han acordat per a contindre l’expansió del coronavirus.

Serà una sessió històrica per l'escassa assistència de diputats a causa del confinament per a evitar la propagació del Covid-19. Els grups parlamentaris reduiran al màxim la seua representació i sols una trentena de diputats, sense comptar els ministres, hi acudirà. Serà un ple presencial, però ateses les circumstàncies, només estan obligats a anar-hi els qui intervinguen per a replicar a Sánchez.

Els representants de Ciutadans, EH Bildu, Junts per Catalunya i la CUP ja han comunicat que no aniran al Congrés.

Missatge del rei per televisió

Més enllà d’aquesta sessió del Congrés, el cap de l’executiu i els quatre ministres del comitè tècnic de gestió del coronavirus es reuniran amb el monarca en la que serà la primera aparició pública del rei des que es va decretar l’estat d’alarma i tan sols uns dies després que va renunciar a l’herència de son pare i qualsevol actiu que no s’ajuste a la legalitat.

Juntament amb Sánchez, acudiran a la reunió els ministres de Sanitat, Salvador Illa; de Defensa, Margarita Robles; de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de Transports, José Luis Ábalos, ja que són els qui integren el comitè tècnic de gestió del coronavirus.

Després d’aquesta trobada, el rei Felip oferirà un missatge televisat a les 21 hores en relació amb la crisi del coronavirus.

També et pot interessar

stats