Sánchez explica al Congrés el fons de recuperació de la UE que reserva 140.000 milions per a Espanya

El president del govern central exposarà, en un ple extraordinari, les conclusions de l’últim Consell Europeu.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el ple del Congrés del passat 22 de juliol
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el ple del Congrés del passat 22 de juliol / J. Hellín (Arxiu Europa Press)

El cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, exposarà aquest dimecres al Congrés, en un ple extraordinari, les conclusions de l'últim Consell Europeu, en el qual els 27 van acordar crear el fons de recuperació, de 750.000 milions d'euros, per a pal·liar els efectes de la crisi oberta pel coronavirus entre els països membres i que derivarà a Espanya 140.000 milions d’euros.

A més del Consell Europeu que es va celebrar del 17 al 20 de juliol, Sánchez també aprofitarà per a informar en el Congrés sobre el Consell Europeu ordinari del passat 23 d'abril, una reunió en la qual els caps d'Estat i de govern dels 27 van discutir les bases del pla per a la recuperació i el rellançament econòmic de la Unió Europea després del Covid-19.

Dels 750.000 milions d'euros que ha consignat la Unió Europea per a superar la crisi del coronavirus, aproximadament 140.000 milions es destinaran a reformes i inversions a Espanya, una dotació amb la qual el president va afirmar sentir-se “satisfet al 95%” després dels quatre dies de negociacions.

També et pot interessar

stats