Sánchez demana renovar l’economia per a fer-la més inclusiva i sostenible

El president del govern ha tornat a demanar la unitat de tots els partits per alçar el país.

El president del govern, Pedro Sánchez
El president del govern, Pedro Sánchez / À Punt NTC

Quan falten 24 hores per a deixar arrere l’estat d’alarma i entrar en la nova normalitat, el president del govern, Pedro Sánchez, ha comparegut per a fer balanç dels últims 98 dies de crisi sociosanitària provocada pel coronavirus.

Sánchez ha dit que és l’hora de la reconstrucció i que la recuperació econòmica ha de fer-se de la manera més ràpida possible. “Hem de posar les bases d’una nova economia”, en la línia del que s’està treballant ja amb Europa i apostant pel canvi de model energètic, per la transició ecològica, la digitalització de les empreses, la formació, l’educació o la ciència.

Aquest és el sentit que tenen els plans per a rescatar alguns dels sectors més colpejats per la pandèmia, com el turisme o l’automoció, i l’aprovació de mesures que a hores d’ara estan tramitant-se al Congrés, com la llei de canvi climàtic, l’estratègia d’economia circular, el pla nacional d’energia i clima o la llei d’educació, ha explicat el cap de l’executiu.

Sánchez vol una “transformació basada en criteris com la sostenibilitat i la inclusió social”, i ha destacat, en aquest sentit, l’aprovació de l’ingrés mínim vital, sense cap vot en contra. “Hem de renovar la nostra economia per a fer-la més sostenible i inclusiva”, ha insistit. “Necessitem posar en peu un nou estat del benestar que soluciones les mancances que s’han evidenciat durant la crisi”. Per això, es posarà en marxa una comissió avaluadora mixta que analitzarà les debilitats i les fortaleses del nostre sistema de protecció social.

Avançar sense abaixar la guàrdia

El president del govern espanyol ha assegurat que “tenim el deure d’avançar, però sense abaixar la guàrdia", ja que el “virus pot tornar a sacsejar-nos” en una segona onada. "Tots podem ser un mur contra el virus o una via de contagis”, ha afirmat el cap de l’executiu.

Sánchez ha volgut donar les gràcies i reconéixer el treball de tota la societat durant la pandèmia, des dels professionals sanitaris fins a les forces i cossos de seguretat, el món de la cultura, el professorat o les dones, “que són la majoria del personal sanitari i algunes han patit la violència de gènere que s’ha exacerbat durant els mesos de confinament”.

A més, el president del govern ha tornat a demanar la unitat de tots els partits per alçar el país, com el millor i més durador homenatge que es pot fer a les víctimes de la Covid-19. “Espanya ha d’entendre’s amb Espanya. Fer un país millor, més just i més amable és el millor homenatge que els podem fer”.

També et pot interessar

stats