Sánchez demana al G20 que assumisca el lideratge global contra la crisi del coronavirus

El cap del govern espanyol proposa que se celebre una cimera extraordinària per a buscar un full de ruta conjunt.

Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha proposat la celebració d'un G20 extraordinari en què els principals líders mundials analitzen la crisi del coronavirus i busquen un full de ruta conjunt.

Sánchez ha realitzat aquesta petició al príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohammad Bin Salman, en la seua condició de president de torn del G20. Aquest ha acceptat la proposta i li ha assegurat que convocarà els pròxims dies una cimera, que seria "virtual".

El cap de l’executiu espanyol ha mantingut una conversa amb el príncep saudita en què li ha transmés que la gravetat de la crisi sanitària i econòmica internacional causada pel brot del coronavirus exigeix que el G20 assumisca un paper de lideratge global.

"És justament en aquesta mena de crisis sobtades i globals on el G20 pot ser més efectiu", han assenyalat des de La Moncloa.

Sánchez ha considerat que per això és necessari enviar un missatge "clar i fort a la comunitat internacional que els líders mundials estan preparats per a afrontar junts l'amenaça del coronavirus”.

També et pot interessar

stats