Sánchez comunicarà aquest dissabte si demana una nova pròrroga de l’estat d’alarma

El ministre de Sanitat Salvador Illa assenyala que es pot donar per complit l’objectiu d’alentir l’epidèmia a l'espera dels resultats del cap de setmana.

VÍDEO | Sánchez comunicarà aquest dissabte si demana una nova pròrroga de l’estat d’alarma
03 d'abril 2020 - 19:04

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, comunicarà aquest dissabte als líders de l’oposició la decisió sobre una eventual pròrroga de l’estat d’alarma fins a, probablement, el 26 d'abril. Serà després de la reunió que manté cada dissabte amb el comité de seguiment de l’epidèmia de la Covid-19.

Així ho ha avançat aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la compareixença en roda de premsa. Illa ha afirmat que, a l’espera dels resultats del cap de setmana, es por donat per complit l’objectiu d'alentir l’epidèmia de la Covid-19.

El ministre de Sanitat ha afegit que el criteri que oferirà demà dissabte el comité científic i el comité tècnic de gestió que supervisen l’evolució de la Covid-19 serà determinant perquè el govern espanyol prorrogue, o no, l’estat d’alarma.

Possible implantació de l'ús de mascaretes en la població

Quant a les futures mesures que adoptarà el govern espanyol, “molt probablement” serà la de implantar l’ús de mascaretes per a tota la població, com ha reconegut el ministre. “Pot ser una de les mesures que s’implanten, però no l'única”, ha puntualitzat.

Salvador Illa ha intentat llançar un missatge tranquil·litzador quant al subministrament del material sanitari necessari per als pacients amb coronavirus. Ha destacat que els acords amb dos empreses espanyoles permetran incrementar la producció nacional de respiradors.

Augmenta la producció de respiradors

Una empresa fabricarà cent unitats diàries, cosa que suposarà 5.000 unitats en els pròxims dos mesos, mentre que l’Agència Espanyola del Medicament ha donat llum verda a la investigació clínica amb els respiradors que produirà Seat. Aquesta investigació suposarà la producció de 300 equips diaris d’equips de ventilació mecànica.

Així mateix, el responsable de Sanitat ha indicat que quatre empreses espanyoles s’incorporen a la producció de tests de diagnòstic del coronavirus. No obstant això, el fet d’impulsar aquesta producció nacional no implica cessar l’adquisició de material sanitari a altres països, com ara la Xina, amb la qual en els últims dies s’ha tancat la compra de material sanitari per valor de 800 milions d’euros.

Els curats, “un raig d’esperança”

“A pesar de les dificultats logístiques i de que alguns països han cessat les exportacions de material sanitari, hi ha una arribada regular d’aquest material a Espanya”, com ha assegurat el ministre Illa.

Respecte a les dades de la pandèmia, Illa la considera ja alentida, per la reducció de increment de contagis al 7% en contrast amb el 20% que es registrava al començament de la pandèmia. A més, el titular de Sanitat s’ha referit a les 30.513 persones que ja han superat el coronavirus: “Per la duresa de les dades, aquestes 30.513 persones suposen un raig d’esperança”, ha afegit.

També et pot interessar

stats