Sánchez i Casado es reuniran dilluns per a arribar a un pacte de país

Esquerra Republicana ja ha mostrat disposició a buscar un acord que reactive la situació econòmica i social.

Compareixença al Palau de la Moncloa del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero
Compareixença al Palau de la Moncloa del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero / Efe

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha anunciat aquest divendres que la reunió entre el president Pedro Sánchez i el líder del PP, Pablo Casado, per a buscar un pacte de país està prevista per a dilluns, a les 11:00 hores. El PP havia ajornat la reunió inicial, que el govern va anunciar per a aquest dijous, per haver-se assabentat de la convocatòria per la premsa. Montero ha recordat la importància que el PP, que és el principal partit de l’oposició, se sume a unes negociacions que busquen un pla per a facilitar la reactivació social i econòmica d’Espanya després de la crisi de la Covid-19"

El PP és una peça molt important per a poder crear una gran aliança i un gran acord perquè tots els esforços es concentren en el benestar de la ciutadania, en la protecció del teixit productiu i en la recuperació de la senda de creixement econòmic”, ha remarcat la portaveu.

Montero ha recordat que Vox i la CUP ja s’han desmarcat del diàleg, però també ha valorat i ha agraït l’actitud d’Esquerra Republicana, que, en la reunió telemàtica que ha mantingut amb Sánchez aquest divendres, s'ha mostrat disposat a participar en les negociacions i a buscar eixides a la crisi sanitària i econòmica. “El president vol agrair aquesta disposició”, ha remarcat.

El portaveu d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, ha traslladat a Sánchez les crítiques a la gestió de la crisi del coronavirus i li ha transmés que la formació catalana rebutja els Pactes de la Moncloa del 1977. Tot i això, s'ha mostrat obert a acordar mesures econòmiques i socials. Esquerra Republicana ha explicat el contingut de la reunió en un comunicat.

En aquesta primera ronda de contactes, el govern espanyol també s’ha reunit amb altres formacions com ara Unides Podem, Junts per Catalunya, Compromís i Ciutadans.

També et pot interessar

stats