Sánchez i Casado es reuneixen amb la incògnita del suport del PP a la pròrroga de l'estat d'alarma

El president vol sumar el líder de l'oposició a l'acord de país i el popular diu que li donarà suport “per a salvar vides".

El líder del PP, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu al Congrés
El líder del PP, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu al Congrés / Ballesteros (Efe)

El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dilluns amb el líder del PP, Pablo Casado, per a buscar el seu suport a un acord de país que permeta superar la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus. Sánchez ha traslladat a tots els grups del Congrés la necessitat de posar en marxa una taula de reconstrucció social i econòmica per a abordar el rellançament dels sectors econòmics.

La cita té lloc després que el president espanyol tancara divendres els contactes amb la resta de forces polítiques i sense que, ara per ara, el PP haja explicitat si donarà suport a la tercera pròrroga de l'estat d'alarma que Sánchez proposarà al Congrés. De fet, els populars prendran la decisió del sentit del seu vot després de la trobada virtual entre Casado i Sánchez.

La reunió amb Casado serà l'última, tot i que Sánchez volia obrir la ronda amb ell, després que el popular l'haja retardat diversos dies per a mostrar així el seu malestar. El líder popular ha retret Sánchez que no haja avisat els populars "de la seua intenció de prorrogar l'estat d'alarma" abans de comunicar-lo en una compareixença. Casado ha publicat un missatge en Twitter en què avisa el govern que li donarà suport “per a salvar vides, no per a arruïnar l'economia, ni fer-se responsables dels seus errors.”

Sánchez ja s'ha trobat telemàticament amb els portaveus de la resta de partits, a excepció de Vox i la CUP, que han refusat la invitació. Unides Podem, Esquerra Republicana, Compromís, Ciutadans, PNB i JxCat, entre altres, ja han donat el vistiplau a la taula de diàleg.

També et pot interessar

stats