Sánchez i Ayuso acorden la creació d'un grup de treball Covid-19

Reforçaran els efectius de rastreig i enfortiran l'assistència primària.

El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant la roda de premsa posterior a la reunió
El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant la roda de premsa posterior a la reunió / Emilio Naranjo (EFE)

El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, han acordat la creació d'un grup de treball Covid-19 per a coordinar-se i tractar de reduir els efectes de la pandèmia en aquest territori.

D'aquesta manera, i amb reunions setmanals que comencen aquest dilluns, buscaran establir punts en comú per tal d'aconseguir objectius com l'enfortiment de l'assistència sanitària o el reforç dels efectius destinats al rastreig de casos de coronavirus.

En les reunions participaran membres del govern espanyol, com ara el ministre de Sanitat, Salvador Illa, o la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias. Així com també el vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, per part de la Comunitat de Madrid. A més, comptaran amb la participació de l'assessorament del personal del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries i d'altres autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid. Pedro Sánchez també els ha oferit l'ajuda i assessorament d'altres institucions estatals com l'Institut de Salut Carlos III.

Per a dur a terme totes les mesures que volen establir, el govern d'Espanya ha posat a la disposició de l'autonòmic els cossos i forces de seguretat de l'Estat i el personal de la Unitat Militar d'Emergències, que controlaran als carrers dels diferents municipis i barris de la ciutat de Madrid perquè es complisquen.

Aquest dilluns és el primer dia que 37 zones sanitàries de la comunitat autònoma de Madrid han començat un confinament perimetral que els restringeix l'activitat i la mobilitat. Les restriccions afecten els districtes de Carabanchel, Usera, Villaverde, Villa de Vallecas, Puente de Vallecas i Ciudad Lineal, a la capital. També afecten diversos municipis de la comunitat autònoma com Fuenlabrada, Parla, Getafe, San Sebastián de los Reyes i Alcobendas.

La mobilitat ha quedat restringida als desplaçaments imprescindibles, com anar a treballar, a l'escola o als centres sanitaris. A més, les reunions queden limitades a sis persones, es redueixen al 50% els aforaments de comerços i restaurants, que hauran de tancar a les 10 de la nit, i se suspenen les activitats als parcs i jardins.

També et pot interessar

stats