Sánchez assumeix que caldrà fer renúncies per a aconseguir un acord europeu en el fons de recuperació

El primer ministre suec també confia en l'acord, però defén que els diners es repartisquen mitjançant crèdits i no subvencions.

Pedro Sánchez es reuneix amb Stefan Löfven en la seua residència vacacional de Harpsund, Suècia, aquest dimecres
Pedro Sánchez es reuneix amb Stefan Löfven en la seua residència vacacional de Harpsund, Suècia, aquest dimecres / Chema Moya (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assumeix que tots els estats de la UE, Espanya inclosa, hauran de fer renúncies per a aconseguir un acord sobre el fons de recuperació europeu i el marc pressupostari pluriennal. Sánchez ha comparegut en roda de premsa després de la seua reunió amb Stefan Lövfen, el primer ministre de Suècia, un dels quatre països denominats "frugals" i més reticents amb el fons.

Pedro Sánchez s'ha reunit amb el primer ministre suec en l'última jornada de la seua gira de tres dies prèvia a la cimera de la UE, en la qual ha tractat d'acostar postures per a desbloquejar el fons de reconstrucció de 750.000 milions d'euros de la UE per a pal·liar la crisi de la Covid-19.

Els dos han subratllat que volen que s'arribe al consens al juliol. "Si retardem la resposta retardem la recuperació, i això és una cosa que no ens podem permetre", ha dit Sánchez, però han admés que "serà molt difícil aconseguir-ho".

El primer ministre suec també confia en l'acord per a la creació d'un fons de recuperació i promet cessions, encara que continua defenent que aquest fons es repartisca mitjançant crèdits que calga retornar i no subvencions a fons perdut,com reclama Sánchez perquè no es dispare el deute públic d'Espanya. Stefan Lövfen ha assenyalat que "hem de fer tot el que estiga a les nostres mans per a arribar a un acord, no volem que això es dilate" i ha insistit que està d'acord amb Sánchez que "tots tenim les mateixes metes".

També et pot interessar

stats