Sánchez assegura que el pla de recuperació impulsarà el creixement del PIB més del 2% en deu anys

Aquest pla té com a eixos la transformació digital de l'economia, la transició ecològica i més cohesió en favor de la justícia social.

Sánchez, durant la conferència “Espanya pot. Recuperació, transformació, resiliència”, a la Casa d’Amèrica, a Madrid
Sánchez, durant la conferència “Espanya pot. Recuperació, transformació, resiliència”, a la Casa d’Amèrica, a Madrid / R. Rubio (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha pronosticat que el pla de recuperació, transformació i resiliència que l'executiu presentarà a les autoritats europees per a fer front a la crisi causada per la pandèmia de Covid-19 "impulsarà el creixement per damunt del 2% del PIB a llarg termini durant la dècada vinent". Així ho ha manifestat en la conferència “Espanya pot. Recuperació, transformació, resiliència', impartida a la Casa d’Amèrica, en què ha convocat agents socials, empresaris i representants de la cultura i l'activisme social.

Sánchez ha explicat que el pla s'inspira en l'Agenda 2030 i en els objectius de desenvolupament sostenible, i donarà continuïtat a les polítiques i mesures aprovades durant els últims mesos per a afrontar l'emergència sanitària i econòmica per la pandèmia. Entre els eixos, el president ha citat la transformació digital de l'economia, la transició ecològica, una major cohesió en favor de la justícia social i "un canvi feminista en les mentalitats i regles socials".

El líder de l'executiu ha destacat que els pròxims sis anys Espanya haurà de gestionar 140.000 milions d'euros, que es definiran els pròxims tres anys, 72.000 milions dels quals en transferències directes. Uns fons en els quals, per al cap de l'executiu, "resideix una enorme oportunitat de transformar, corregir i convertir la societat en més resilient, des del punt de vista social i econòmic".

Sánchez ha demanat unitat als partits polítics perquè "no hi haja una Espanya contra una altra" i els ha advertit que és temps d'acords, perquè no hi ha solucions sense diàleg: "Com més gran siga la base parlamentària per a aconseguir acords, més ràpida serà la recuperació". En aquest sentit, ha assegurat que l'executiu del PSOE i Unides Podem "no demana" als altres "renunciar a conviccions", però sí "adequar-les a aquest moment excepcional i inèdit".

Calviño destaca que les dades d'ocupació continuen millorant

La vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha ressaltat que espera que el PIB cresca més d'un 10% el tercer trimestre i que les dades d'ocupació continuen millorant. Ha avançat que el nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha augmentat en 333.000 entre juliol i el que es coneix d’agost i en quasi 19.000 les del règim especial de treballadors autònoms.

Des d'abril, les dades d'afiliació mostren un increment de 440.000 treballadors per compte d'altri i de prop de 60.000 en el cas dels autònoms, la qual cosa fa que la xifra total de treballadors per compte propi estiga en línia amb la registrada abans de l'estat d'alarma. Calviño ha posat en valor que és rellevant que ja hagen tornat a la faena el 75% dels que s’havien acollit a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

També et pot interessar

stats