Sánchez ha anunciat que hi haurà temporada turística aquest estiu

El president també ha afirmat que dimarts s'aprovarà l'ingrés mínim vital.

Pedro Sánchez ha explicat que, a partir de juliol es reprendrà l’entrada de turisme estranger a Espanya
Pedro Sánchez ha explicat que, a partir de juliol es reprendrà l’entrada de turisme estranger a Espanya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciathui que hi haurà temporada turísitca d’estiu aquest any i ha convidat tots elsestabliments que s’hi dediquen a “preparar-se des de ja” per a aquestasituació, i a la població, a començar a planificar les seues vacances.

Segons ha explicat Sánchez, a partir de juliol es reprendràl’entrada de turisme estranger a Espanya, sempre en condicions de seguretat quegarantiran que els turistes ni patiran riscos ni ens els portaran anosaltres.

En aquest sentit, Sánchez ha anunciat dos nous segells dequalitat turística: un de seguretat sanitària i un altre de sostenibilitatmediambiental.

El govern estudia una sexta pròrroga

Sánchez no descarta sol·licitar una sexta pròrroga del’estat d’alarma, si l’evolució epidemiològica de la Covid-19 durant elspròxims 15 dies ho fa necessari. “Mentre necessitem preservar la mobilitat irestringir els drets de llibertat de circulació i reunió, l'únic instrument constitucional i jurídic que tenim és l’estat d’alarma”, hadit el cap de l’executiu, que ha insist que “estem al final del túnel” iqualsevol decisió es prendrà escoltant les comunitats autònomes i elspartits, i posant per davant de tot lasalut pública.

Dol oficial a partir del dimarts

El president del govern també ha anunciat que dimarts queve, quan tot el territori espanyol entreen la fase 1 es declararà formalment el dol oficial en memòria de les víctimesde la Covid-19. Aquest dol durarà 10dies i serà el més llarg de la història de la democràcia, amb les banderesonejant a mitja asta en tots els edificis públics i els vaixells de l’armada.Al final de la desescalada, hi haurà un gran acte d’homenatge i altres memorialspresidits pel rei Felip VI.

S'aprovarà l'ingrés mínim vital

L'altre gran anunci que ha fet el president del govern ésque, dimarts, el Consell de Ministres aprovarà l'ingrés mínim vital, que seràuna prestació habitual, permanent, que el govern ja s'havia compromés adissenyar.

En el disseny participaran l'Agència Tributària, laSeguretat Social, Benestar Social i les autonomies, i serà una prestació de laSeguretat Social en la qual s'invertiran 3.000 milions d'euros a l'any.

Segons Sánchez, aquesta prestació pot arribar a empararquatre de cada cinc persones en risc d'exclusió i arribar fins a 850.000 llars,la meitat amb xiquets i xiquetes.

Tornen la Lliga i altres competicions

Per últim, Pedro Sánchez ha anunciat que la Lliga de futbolprofessional i les grans competicions esportives espanyoles reprendranl'activitat a partir del 8 de juny.

També et pot interessar

stats