Sánchez anuncia una estratègia única de vacunació amb 13.000 punts a tot l'estat

El cap de l'executiu assegura que la taxa d'incidència acumulada en 14 dies a Espanya està ja per sota dels 400 positius.

Sánchez anuncia una estratègia única de vacunació amb 13.000 punts a tot l'estat
Sánchez anuncia una estratègia única de vacunació amb 13.000 punts a tot l'estat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat en una compareixença aquest diumenge els punts clau del pla de vacunació contra la Covid-19, que permetrà que una "part substancial de la població" estiga vacunada durant el primer semestre de l'any.

Sánchez ha explicat que l'estratègia de vacunació serà única per a tot l'Estat i que comptarà amb 13.000 punts repartits per tot el territori, que garantiran l'accés equitatiu dels grups prioritaris de població a les vacunes.

El president ha emfasitzat que Espanya tindrà accés al 10% de les vacunes que arribaran a la Unió Europea, és a dir, 120 milions de dosis. Per a garantir l'èxit de la vacunació, es reforçarà el sistema sanitari amb la contractació de 10.000 professionals.

El sistema nacional de salut està preparat per a afrontar aquesta campanya, ha subratllat el cap de l'executiu, que com a exemple, ha explicat que en les últimes huit setmanes s'han vacunat contra la grip catorze milions de persones.

Incidència acumulada per sota dels 400 positius

El president de l'executiu espanyol també ha anunciat que la incidència acumulada en els últims 14 dies a l’estat espanyol ha passat dels vora 530 casos per 100.000 habitants en la primera setmana de novembre als menys de 400 positius.

Aquestes dades, segons Sánchez, indiquen que les mesures de l’estat d’alarma i la cogovernança amb les comunitats autònomes estan funcionant durant la segona onada de la pandèmia com ja ho van fer durant la primera. “Estem en la tendència de descensos adequada i l’estratègia estatal està funcionant”, ha dit el cap de l'executiu.

El president espanyol, però, ha recordat que l’objectiu del govern és reduir la mitjana estatal a menys de 25 casos per cada 100.000 habitants. En aquesta línia, ha emfatitzat que els sis mesos d’estat d’alarma són el termini indicat per les veus expertes per a aplanar la corba de contagis.

La despesa sanitària espanyola duplica la mitjana europea

Sánchez, que ha comparegut en finalitzar la cimera del G20 que s’ha celebrat de manera telemàtica aquest cap de setmana, ha dit també que la despesa sanitària espanyola en plans anti-Covid, ja duplica la mitjana de la Unió Europea, segons dades de l’OCDE. “Invertim 220 euros per persona, enfront dels 112 de mitjana europea”, ha assegurat el cap de l'executiu.

Restriccions comunes per a Nadal

Sánchez ha posat l'accent en la celebració de Nadal, una festa que "sense dubte" serà diferent enguany. El president ha recordat que el Consell Interterritorial de Salut, que treballa en una planificació específica que permeta protegir les persones més vulnerables a la Covid-19, la qual cosa pot implicar estar lluny de familiars. Per a eixes dates, el cap de l'executiu demana a les comunitats autònomes restriccions comunes per a evitar una tercera onada.

També et pot interessar

stats