Sánchez anuncia el pla de la desescalada

El Consell de Ministres ha aprovat el full de ruta cap a la relaxació progressiva de les restriccions vigents des de l’estat d’alarma.

El president del govern espanyol Pedro Sánchez en una compareixença del passat dissabte
El president del govern espanyol Pedro Sánchez en una compareixença del passat dissabte / À Punt NTC.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, presenta en roda de premsa el Pla per a la transició cap a una nova normalitat, que ha aprovat el Consell de Ministres en la reunió d'aquest dimarts, que ha acabat minuts abans de les quatre de la vesprada, ha informat l'executiu.

Aquest pla marcarà el full de ruta cap a la relaxació progressiva de les restriccions vigents a tot l’Estat des que es va decretar l'estat d'alarma, el 14 de març, per a combatre l'epidèmia de coronavirus.

Es preveu que siga asimètric, gradual i per territoris, amb diferents velocitats segons el municipi o la província.

El comité tècnic de gestió del coronavirus es convertirà a partir de demà en el gabinet per a la gestió de la desescalada. Continuarà estant presidit per Sánchez, comptarà amb la participació dels quatre vicepresidents de l'executiu, la portaveu, el doctor Fernando Simón i els quatre ministres designats com a autoritats competents delegades sota l'estat d'alarma. S'hi sumarà la titular de Treball, Yolanda Díaz, diversos alts càrrecs del gabinet de Sánchez i el cap de gabinet del vicepresident Iglesias.

També et pot interessar

stats