Sánchez: “Anem a començar a treballar en uns nous pactes de la Moncloa”

El president ha anunciat que convocarà forces polítiques i agents socials en els pròxims dies.

Sánchez: “Anem a començar a treballar en uns nous pactes de la Moncloa”

En la compareixença després de la reunió setmanal amb els presidents de les comunitats autònomes, el president del govern, Pedro Sánchez, ha valorat positivament el descens del nombre de contagis diari del 38% al 3%.

Amb tot, ha recordat que en aquestes xifres encara no es reflecteixen els efectes de la hivernació. “Estem lluny de la victòria, però són els primers passos decisius en el camí”, ha afegit.

Per això ha reiterat que a partir de demà (o dimarts, en el cas de la Comunitat Valenciana) només acaba la suspensió de les activitats econòmiques no essencials; també, que les úniques exempcions al confinament són les eixides permeses al treball i les compres d’articles de primera necessitat.

La desescalada de les mesures d’aïllament, quan comence, serà progressiva i molt cautelosa, "però la desescalada de la tensió política ha de ser immediata, i la resposta a la crisi unida, a l'àmbit nacional, europeu i global", ha afegit.

En aquest sentit ha anunciat que, en els pròxims dies, l’executiu convocarà les forces polítiques i agents socials amb l’objectiu de començar a treballar en l’impuls d’uns nous pactes de la Moncloa.

"Ningú pot guanyar sol aquesta guerra i la millor notícia per a la ciutadania española seria que els representants polítics sàpiguen deixar a un costat les seues diferències per a posar en marxa un pla de reconstrucció del país", ha dit.

També et pot interessar

stats