Sánchez adverteix el PP que “l'únic instrument per a salvar vides” és l'estat d'alarma

Els populars consideren que aquest mecanisme manté un executiu "amb poder absolut que vulnera les llibertats públiques”.

Sánchez durant la seua compareixença al Senat
Sánchez durant la seua compareixença al Senat / Ricardo Rubio (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit el Partit Popular que, ara per ara, l'estat d'alarma és “l’únic instrument” que els permet "lluitar contra la Covid-19, salvar vides i defensar la salut pública". En aquest sentit, ha tornat a reclamar als populars un acord per a prorrogar-lo. "No es penediran", els ha dit.

En la sessió de control al govern espanyol al Senat, la primera a què assisteix des de la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus, Sánchez ha instat el PP a "treballar" per un acord, que els permet estar "previnguts” en la fase de desescalada, que s'ha iniciat aquest dilluns.

El portaveu del PP a la cambra alta, Javier Maroto, ha manifestat que mantindre l'estat d'alarma només serveix ara per a "posar en marxa un programa alternatiu" de govern i mantindre un executiu "amb poder absolut que vulnera les llibertats públiques de la democràcia", quan existeixen altres mesures en la legislació bàsica.

Així, ha reclamat que es desvinculen els ERTO de l'estat d'alarma i que es puguen desmuntar de manera proporcional, recórrer a la llei de salut pública per a restringir la mobilitat, un pla de test massius i coordinació amb les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats