Salvador Peiró: “Veig molt poc probable un nou confinament”

Entrevistem l’especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i investigador de Fisabio.

VÍDEO | Salvador Peiró: “Veig molt poc probable un nou confinament”

L’especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i investigador de Fisabio, Salvador Peiró, ha explicat a À Punt NTC que és “molt poc probable” que hi haja una segona onada del coronavirus al mateix nivell que ha tingut lloc durant els mesos de març i abril. Segons l’especialista, la situació de transmissió ara mateix és “molt baixa i molt bona” i no es pot parlar d’un repunt dels casos, si no d’“una detecció de casos avançada”.

Pel que fa a la preocupació sobre la llibertat de moviment per tot l’Estat i l’obertura de fronteres amb els països de la Unió Europea, sobretot amb el Regne Unit, un dels països més colpejats per la pandèmia, Peiró considera que la situació de transmissió en general en l’espai Schengen és molt baixa i que amb les mesures que prenguem per a controlar el nostre entorn “hauríem de poder controlar també el turisme”.

Pel que fa al desenvolupament de la vacuna contra la Covid-19, Peiró assegura que es preveu que hi haja una dotzena de vacunes disponibles per a començar els assajos clínics. També ha afirmat que veu “molt poc probable” un nou confinament.

També et pot interessar

stats