Salvador Illa assegura que la vacunació contra la Covid començarà "entre desembre i gener"

El ministre ha advertit que el govern serà "molt contundent" amb qui propague mentides sobre l'eficàcia de les vacunes.

Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Congrés.
Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Congrés. / Zipi (Efe)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dissabte que a l'estat espanyol es podrà començar a vacunar contra la Covid-19 "entre desembre i gener" amb vacunes "segures i eficaces". A més, ha advertit que el govern serà "molt contundent" amb qui propague mentides sobre l'eficàcia de la vacunació contra el coronavirus.

Illa també ha recordat que el govern ha signat tres contractes amb l'empresa farmaceùtica AstraZeneca, el laboratori biofarmacèutic Sanofi i la multinacional Johnson & Johnson, companyies que es comprometen a subministrar vacunes "en diferents períodes de temps".

Un Nadal diferent

Pel que fa a la celebració del Nadal, el ministre ha afirmat que "caldrà adaptar-se" i que serà diferent de la d'altres anys. Illa ha assegurat que el govern espanyol està intentant fer tots els possibles per a frenar la corba, però que serà la situació epidemiològica la que determine les mesures que afectaran aquesta festa.

A més, el titular de Sanitat ha qualificat de "preocupant" la situació actual de la pandèmia a l'estat espanyol i ha emfasitzat que La Moncloa pren decisions "sobre la base del que aporta la ciència".

També et pot interessar

stats