Salut Pública detecta un nou brot de coronavirus a Foios amb 7 casos positius en una mateixa família

La Conselleria de Sanitat notifica 24 nous casos positius en la tercera jornada consecutiva sense cap persona morta.

Imatge de la plaça del Poble de Foios
Imatge de la plaça del Poble de Foios / Ajuntament de Foios.

La Generalitat ha notificat aquest divendres un nou brot de coronaviurs a Foios (Horta Nord), amb 7 casos actius en una mateixa família. D’altra banda, Salut Pública ha informat que en el brot declarat a la ciutat de Castelló s'han confirmat 4 nous casos positius, que eleven a 35 el total de persones afectades, encara que es coneix la traçabilitat de tots els casos. Aquestos són alguns dels 24 nous contagis que ha identificat Sanitat aquest divendres i que eleven a 283 els casos actius de Covid-19 al territori valencià.

Sobre aquest nou brot, l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha indicat a À Punt Notícies que es va localitzar d’una manera casual, quan a un dels pacients contagiats estaven fent-li les proves prèvies per a una operació quirúrgica. Arran d’aquest contagi, es va seguir la traçabilitat del virus entre els membres de la família, els quals viuen en vivendes pròximes, i es van identificar la resta dels contagis. Tots els infectats són asimptomàtics i estan aïllats a casa des que van ser diagnosticats.

Ruiz ha trasmés un missatge de tranquil·litat al veïnat en assegurar que la Conselleria de Sanitat té definida la traçabilitat del brot i, per tant, no cal establir mesures al municipi. No obstant això, Ruiz ha insistit en la necessitat de mantindre les mesures de protecció, fins i tot en l’àmbit familiar, on sembla que s’estan relaxant.

Respecte al brot de l'empresa de Rafelbunyol, de les 117 últimes proves fetes s'ha descartat el virus en 112 i en queden 5 pendents de comprovar si es tracta d'infeccions passades o actives. Dilluns que ve es coneixeran els resultats.

La Conselleria de Sanitat ha notificat 24 nous casos positius en la tercera jornada consecutiva sense cap persona morta. Quant a la distribució territorial, 5 nous contagis es localitzen a les comarques del nord i uns altres 5 a les del sud, mentre que a les comarques del centre s’han registrat 14. Cap dels nous contagis no es localitza a les residències de persones majors valencianes.

Quant a les hospitalitzacions, són les dades que es mantenen més estables, encara que es registra un xicotet increment si s’atén al començament de la setmana. A hores d’ara hi ha 55 pacients amb Covid-19 als hospitals valencians: 11 a Castelló, 18 a Alacant i 26 a València. Aquesta xifra suposa 4 pacients més ingressats que els d’aquest dilluns, quan hi havia 51.

No ha canviat, en canvi, el nombre de pacients ingressats a l’UCI, que es manté, com ahir dijous, amb quatre únics pacients a les unitats de cures intensives de les comarques del nord.

La situació millora a les residències de persones majors. Cap dels geriàtrics de les comarques del sud acull usuaris amb Covid-19, mentre que a les comarques del nord hi ha un únic centre amb algun resident amb coronavirus. Al centre de la Comunitat Valenciana, només en sis residències hi ha algun positiu per Covid-19.

També et pot interessar

stats