Hi haurà dosi addicional de la vacuna per a algunes persones immunodeprimides

Actualment no hi ha dades sòlides que donen suport a l'administració d'una dosi de record en la població general

Un home rep una vacuna per a fer front a la Covid-19
Un home rep una vacuna per a fer front a la Covid-19 / À Punt NTC

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts administrar una dosi addicional de la vacuna de la Covid-19 a algunes persones en situació de greu immunosupressió, en les quals existeix un risc elevat que es produïsca una resposta immune inadequada a la pauta convencional de vacunació.

En concret, la dosi addicional està indicada per a les persones amb trasplantament d'òrgan sòlid, els receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics i les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20.

Per a prendre aquesta decisió, la Comissió de Salut Pública ha seguit les recomanacions de la Ponència de Vacunes i el Grup de Treball Tècnic de Vacunació Covid-19 (GTT), que estableixen que la inoculació d'aquesta dosi haurà de fer-se almenys 28 dies després de l’anterior, i sis mesos després d'acabar el tractament en el cas de les persones que prenen fàrmacs anti-CD20. En tots aquests casos s'administrarà vacuna de ARNm, preferentment el mateix tipus de vacuna que l'administrada amb anterioritat.

La Ponència de Vacunes i el GTT també recomanen continuar la revisió de l'evidència dels beneficis que una dosi addicional pot aportar en altres situacions d'immunodepressió.

No obstant això, totes dues entitats han assenyalat que actualment no hi ha dades sòlides que donen suport a l'administració d'una dosi de record en la població general i que encara no es disposa d'una vacuna amb la indicació de dosi de record en la seua fitxa tècnica.

Inici del curs escolar

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública ha aprovat l'actualització de la guia d'actuació davant de l'aparició de casos de Covid-19 en centres educatius, actualitzada d'acord amb l'última versió de l'estratègia de detecció precoç, vigilància i control de Covid-19.

S'hi estableix que estaran exempts de la quarantena els contactes estrets que hagen rebut una pauta de vacunació completa i/o hagen tingut una infecció per SARS-CoV-2 confirmada per PDIA en els 180 dies anteriors a l'últim contacte amb el cas. 

El que sí que hauran de fer és evitar el contacte amb persones vulnerables, utilitzar mascareta durant les interaccions socials, no acudir a actes multitudinaris i vigilar la possible aparició de símptomes compatibles.

També et pot interessar

stats