Així s'ha viscut l'última nit abans del toc de queda

El sector de l'oci i la restauració, afectats pel nou horari, es reinventen per evitar la fallida.

VÍDEO | Així s'ha viscut l'última nit abans del toc de queda

La nit de divendres ha sigut l'última abans del toc de queda, que s'allargarà fins al 9 de desembre. I s'ha viscut amb el desig d'aprofitar fins a l'últim minut el temps fora de casa. Anar al cinema i eixir a sopar són algunes de les activitats que els valencians i valencianes han fet abans que s'impose el confinament nocturn.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte l'aprovació de la Conselleria de Sanitat de la resolució que prohibeix la circulació a tot el territori valencià entre les 0:00 i les 6:00 hores, on es limita a 6 les persones en les reunions tant en l'àmbit públic com en el privat, entre altres restriccions.

Els usuaris entenen la decisió i la veuen necessària, davant de les últimes dades de contagis, que s'han duplicat respecte a la setmana passada. Fins i tot els estudiants afirmen que en època d'exàmens no notaran massa el canvi, ja que a les 0:00 hores ja estaven a casa.

El sector turístic en poblacions de l'interior com ara Morella (Ports), que fins ara havia resistit, es prepara per a adaptar-se a la nova normativa durant aquesta segona onada de la pandèmia. De moment l'afluència de turistes és estable, encara que no tant com en el pont d'octubre. Els hotelers saben que s'enfrontaran a cancel·lacions i molts clients ja han telefonat mostrant la seua inquietud. No obstant això, com que el perfil de turistes que reben és més prompte familiar, les restriccions d'horari no els afectaran en gran mesura.

D'altra banda, a les localitats costaneres, on s'ha notat més la falta de turistes durant l'estiu, l'empresariat de l'hoteleria rep les noves restriccions amb resignació. A Gandia (Safor), on es va decretar el primer tancament de l'oci nocturn, veuen el toc de queda com una ferramenta per a evitar mals majors. Un confinament general seria un fort colp econòmic i confien que la clientela canvie d'hàbits i avance l'hora d'anar a sopar.

L'oci nocturn es reinventa per a evitar la fallida

A Requena els locals d'oci nocturn han demanat reinscriure's com a bars o cafeteries per tal de poder obrir de manera temporal. Saben que no és la solució, però donaria una oportunitat als seus negocis. Asseguren que van fer la petició a l'Ajuntament fa més de quaranta dies, però continuen sense resposta.

En canvi, al Perelló (Sueca, Ribera Baixa), sí que han aconseguit aquesta opció, fet que ha donat un respir al sector. Els empresaris estan en condicions de desenvolupar l'activitat de cafeteria sense música i sense servir menjar, però amb una declaració responsable que inspeccionaran els tècnics municipals. Altres municipis, com Elda, Novelda, Elx i Calp, també han apostat per aquesta fórmula.

També et pot interessar

stats