S'obri la borsa perquè sanitaris jubilats i titulars sense especialitat ajuden contra la pandèmia

Es prorroga la vigència de 6.000 targetes SIP que anaven a caducar.

Detall de la bata d'un sanitari en una imatge d'arxiu
Detall de la bata d'un sanitari en una imatge d'arxiu

La Conselleria de Sanitat obri la borsa aquest divendres perquè aquells professionals sanitaris que estan jubilats i aquells titulats, encara que manquen d'especialitat, puguen reforçar les plantilles per a combatre el coronavirus a la Comunitat Valenciana.

La borsa serà accessible a través del web de la Conselleria, perquè les persones interessades puguen inscriure-s'hi.

"Necessitem tota col·laboració i ajuda possible", ha dit aquests dies la consellera Ana Barceló, que està gestionant la reserva de professionals en col·laboració amb els col·legis mèdics d'Alacant, Castelló i València.

En paral·lel Sanitat ha anunciat que eliminarà la caducitat de les targetes SIP que vencien els pròxims dies, que estima en unes 6.000, a fi d'evitar els desplaçaments als centres de salut. La pròrroga serà per dos mesos, temps que, segons va explicar Barceló, es podrà ampliar el temps que es necessite mentre dure el decret de l'estat d'alarma.

La titular de Sanitat ha fet una crida perquè les consultes que no afecten la salut es facen a través del web de la Conselleria i del Ministeri per a "deixar alliberats el 112 i el 900 300 555 per a persones amb símptomes".

També et pot interessar

stats