S'investiga un nou brot de coronavirus en un hospital d'Arrasate

Els focus de Basurto i Txagorritxu sumen ja 43 contagis, 7 més que dijous.

La consellera de Salut del govern basc, Nekane Murga
La consellera de Salut del govern basc, Nekane Murga / David Aguilar (Efe)

El govern basc estudia el contagi de quatre professionals de l'hospital psiquiàtric i de persones amb discapacitat Aita Menni, a Arrasate, Guipúscoa, que han donat positiu de coronavirus en un cribratge rutinari. Afortunadament, aquests professionals, de l'àrea administrativa, no han tingut contacte amb pacients, ja que estan teletreballant.

La consellera de Salut del govern basc, Nekane Murga, ha informat que s'han detectat i identificat altres casos en la zona de l'Alt Deba, que encara no s'han quantificat i que caldrà determinar si guarden algun tipus de relació.

En el focus detectat a Basurto, Bilbao, on han mort dues persones, actualment hi ha 37 persones contagiades, 14 professionals, 12 pacients i 11 visites o contactes amb els anteriors. En són 8 més que dijous passat.

En els últims dies no hi ha hagut cap nova defunció entre els positius de l'hospital. Al centre s'han realitzat 1.780 proves PCR als professionals sanitaris, 217 a pacients i 221 més a visites.

En l'hospital de Txagorritxu, la situació està "controlada", segons el govern basc, i es manté la xifra de 7 positius detectats fins ara: 3 pacients, 1 professional i 3 visites.

Cantàbria i Navarra ja han dit que no reactivaran la mobilitat amb el País Basc aquest dilluns, com havia plantejat inicialment el lehendakari, Iñigo Urkullu. Les dues autonomies han traslladat que esperaran al final de la desescalada, a partir del 21 de juny. El govern basc analitzarà dilluns si alça l'estat d'alarma al territori i passa a la nova normalitat abans del 21 de juny, o si manté la fase 3 fins aquesta data.

També et pot interessar

stats