S'intensifiquen els controls policials i les denúncies per no dur mascareta

Gandia i Alacant imposen més d'un centenar de sancions.

Operatiu de la Policia Local d'Alacant per a controlar l'ús obligatori de mascaretes
Operatiu de la Policia Local d'Alacant per a controlar l'ús obligatori de mascaretes / Ajuntament d'Alacant

La Policia Local d’Alacant ha reforçat amb el doble d’agents l'operatiu organitzat aquest cap de setmana per a controlar l’ús obligatori de mascaretes decretat per la Conselleria de Sanitat Pública i Salut Universal per a fer front a la pandèmia i evitar rebrots.

En total, ha imposat 129 sancions a persones que no portaven la mascareta, sobretot joves que es trobaven a les zones d’oci de la ciutat i a la platja de Sant Joan.

El dispositiu policial s’ha posat en marxa, a més de per a vigilar el compliment de les mesures de seguretat davant la Covid-19, per a evitar aglomeracions, el consum d’alcohol en la via pública, fer inspeccions en establiments d’hoteleria i restauració, i fer complir els horaris de tancaments.

El balanç del cap de setmana ha sigut de 177 denúncies, 129 d'elles a joves per no portar mascareta. També s’ha denunciat 8 locals per no mantindre les distàncies de seguretat, compartir catximbes en grup, manca de llicències o excés de vetladors. Altres 41 joves han sigut sancionats per consumir alcohol en la via pública.

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha advertit que “seran inflexibles i es multarà a tots els qui no porten la mascareta”. “Hem d’extremar les mesures higièniques i sanitàries, preventives i de seguretat per a controlar i evitar contagis i rebrots de Covid-19 que podrien portar a un confinament”.

A Gandia, 128 denúncies en 24 hores per no portar mascareta

A Gandia (Safor), on el brot de coronavirus més nombrós de tots els que es mantenen actius a la Comunitat Valenciana afecta ja 70 persones i on aquest dissabte es va decretar el tancament dels locals d’oci nocturns, les propostes de sanció per no portar mascareta o no portar-la correctament s’han duplicat en 24 hores i se n’han posat 128.

Només dissabte es van multar 65 persones. “Esperàvem abaixar el nombre de denúncies a zero, però, per desgràcia, aquestes s’han multiplicat per dos en les últimes 24 hores”, informava en el seu compte de Twitter la Policia Local de la capital de la Safor.

També et pot interessar

stats