S’incrementen els controls en els accessos de municipis costaners per al pont del Primer de Maig

Es vol impedir desplaçaments a segones residències, prohibits per les limitacions de mobilitat de l’estat d’alarma.

Accés a una urbanització de Cullera
Accés a una urbanització de Cullera / À Punt

Com ja va passar durant les vacances de Pasqua, les forces de seguretat vigilen els accessos a moltes localitats turístiques del litoral valencià durant aquest pont del Primer de Maig. Els controls tracten d’evitar desplaçaments a segones residències, prohibits per les limitacions de mobilitat que marca l’estat d’alarma.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha recordat que, malgrat acostar-nos a “un nou escenari” de la pandèmia, “continuem estant en estat d’alarma i les restriccions a la mobilitat segueixen vigents”. Als controls que faran la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les policies locals, s’uniran els voluntaris de Protecció Civil per a contribuir a la tasca pedagògica i “apel·lar a la responsabilitat ciutadana”, com ha anunciat Calero.

Tot i que el pont no comença fins divendres, aquest dijous ja es veien a les carreteres els primers dispositius per a controlar el trànsit. A Benicarló (Baix Maestrat), la Policia Local vigila les entrades al municipi, mentre que la d’Alacant té previst un dispositiu especial per tal d’evitar els desplaçaments massius. Entre les mesures previstes, els agents revisaran els maleters dels vehicles per a assegurar-se que es compleixen les limitacions de mobilitat. També es reforçaran els controls a la Vila Joiosa, Benidorm, Dénia o Cullera.

Aquests dies, la presència policial serà la tònica general en tota la Comunitat Valenciana amb un objectiu comú: que tots en quedem a casa.

També et pot interessar

stats