S'identifiquen més de 1.200 nous contagis a Espanya des de divendres

A pesar de l’increment de les noves infeccions, les hospitalitzacions i els ingressos en UCI es contenen.

Últim balanç de dades que ha oferit el Ministeri de Sanitat
Últim balanç de dades que ha oferit el Ministeri de Sanitat / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha confirmat 1.244 contagis més respecte a l’últim balanç oficial, oferit el passat divendres, el que suposa una xifra de 251.789 infeccions totals des del començament de la pandèmia. Els rebrots que, a hores d’ara arriben quasi al mig centenar, alguns dels quals han obligat les autoritats a decretar el confinament de determinades àrees estan, amb tota probabilitat, darrere d’aquest significatiu increment.

No obstant això, Sanitat xifra en 78 els nous contagis confirmats en les últimes 24 hores. El responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha apuntat que “en els últims tres o quatre dies” s’estima que s’han identificat “quasi 700 casos” i potser encara no estiguen tots notificats a Sanitat.

Malgrat l’augment d’infeccions, per a Simón continua la tendència descendent de contagis en el conjunt de l’Estat. A més, ha afegit que la majoria dels nous casos identificats, “més del 70%”, són asimptomàtics i es detecten a través dels cribratges per haver estat en contacte amb uns altres contagiats.

Quant als pacients amb Covid-19 que han requerit hospitalització en els últims set dies, Sanitat ha confirmat 138, una xifra lleugerament inferior a les 141 hospitalitzacions del divendres. Una rebaixa semblant s’observa en el cas dels ingressos en UCI de la última setmana, que se situen en una desena, fet que suposa tres menys dels que recollia el balanç anterior. Fernando Simón confia que aquesta tendència descendent en les UCI es mantindrà en els pròxims dies.

Des de l’inici de la pandèmia, la Covid-19 ha estat darrere de 125.572 hospitalizacions i de 11.706 ingressos en les unitats de cures intensives del país.

Pel que fa a les defuncions, des del començament de la crisi sanitària Sanitat té constància de 28.388, el que suposa tres morts més de les comunicades en el balanç anterior. D’aquestes morts, una dotzena s’han produït en els últims set dies.

També et pot interessar

stats