S’estableixen més reconfinaments a Espanya a causa de l’increment de rebrots

S’han aplicat mesures de restricció de la mobilitat a Lleida, Lugo i Albacete.

Mapa actualitzat dels erconfinaments a Espanya
Mapa actualitzat dels erconfinaments a Espanya / À Punt NTC

L’increment dels rebrots a Espanya està fent augmentar els casos de reconfinament. Fins ara han fet aquesta passa arrere en el procés de desescalada la comarca del Segrià (Lleida), la d’A Mariña (Lugo) i un edifici de la ciutat d’Albacete.

Aquest dissabte al migdia la Generalitat de Catalunya ha anunciat que tancava la comarca del Segrià, amb Lleida com a ciutat principal, i establia controls d’accés al llarg de la seua frontera. La mesura ha afectat unes 210.000 persones de 38 municipis.

Més tard, el jutge de guàrdia de Lleida va avalar el reconfinament de la comarca, a causa del risc “imminent i extraordinari per a la salut pública”, però va establir un límit de quinze dies, prorrogable en funció de l’evolució de la pandèmia.

Aquest diumenge de matí, la consellera de Sanitat, Alba Vergès, ha advertit que la mesura es podria allargar més de dues setmanes, tot i que considera que “si la gent és molt conscient de què tenim per davant, que no és cap broma, no hauria de fer falta” estendre les mesures de contenció de l’epidèmia.

Cinc dies d’aïllament d’A Mariña

Pel que fa a la comarca d’A Mariña, està previst que el reconfinament establert per la Xunta de Galícia tinga una durada de només cinc dies, fins al 10 de juliol, dos dies abans de les eleccions gallegues.

Les persones que presenten símptomes no podran anar a votar i les no residents hauran d’abandonar la comarca hui o romandre-hi fins que s’alce la restricció de la mobilitat. A més, s’han tancat els accessos a la costa. La restricció de la mobilitat afecta unes 70.000 persones d’un total de 14 municipis.

Aïllen un edifici a Albacete

L’últim cas de reconfinament ha tingut lloc aquest diumenge en un edifici d’Albacete, on s’han detectat un brot que afecta nou persones de dues famílies, de les quals tres han hagut de ser hospitalitzades. Com que es tracta d’un brot localitzat en un mateix immoble, la conselleria de Sanitat de Castella-la Manxa no l’ha considerat un cas de transmissió comunitària.

Segons el director general de Salut Pública de Castella-la Manxa, Juan Camacho, en l’edifici han quedat confinades 18 persones que estaran en aïllament i quarantena durant un període de 14 dies. Entre elles es troben els nou casos confirmats de Covid-19, cinc pertanyents a una unitat familiar a la qual ja s’estava fent seguiment des de fa dies, i quatre persones d’una altra família. La detecció d’aquests quatre positius aquest divendres, és la que ha generat l’aïllament de l’edifici, situat al carrer Baños.

També et pot interessar

stats