S'amplia la caducitat de la ITV quinze dies més

Encara que les estacions de la ITV hagen obert no és obligatori passar la revisió, ja que s’han prolongat els períodes de venciment.

S'amplia la caducitat de la ITV quinze dies més
S'amplia la caducitat de la ITV quinze dies més

Aquest dissabte entra en vigor l'orde per la qual s'amplia la pròrroga automàtica dels certificats d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) fins als trenta dies posteriors a la finalització de l'estat d'alarma.

Amb aquesta ampliació el govern espanyol pretén facilitar la realització de l'elevat nombre d'inspeccions tècniques periòdiques de vehicles que han quedat pendents després de la declaració de l'estat d'alarma. Amb l'entrada en vigor de l'estat d'alarma van quedar suspesos els terminis administratius i per tant no es considerava infracció que un vehicle que no tinguera en vigor la ITV. Tanmateix, les estacions de la ITV ubicades en territoris en fase 1 ja han fet les primeres revisions, únicament amb cita prèvia, per a evitar aglomeracions.

Encara que les estacions de la ITV hagen obert no és obligatori passar la revisió, ja que s'han prolongat els períodes de venciment. Així, el calendari escalonat per a passar la ITV s'estableix de la següent manera, segons el BOE:

  • Si la data d'inspecció inicial era del 14 al 20 de març (primera setmana de l'estat d'alarma) s'aplicarà un període de pròrroga de 30 dies naturals més 15 dies addicionals.
  • Si la data d'inspecció inicial era del 21 al 27 de març (segona setmana de l'estat d'alarma) s'aplicarà un període de pròrroga de 30 dies naturals més dos períodes de 15 dies addicionals.
  • Si la data d'inspecció inicial era del 28 de març al 3 d'abril (tercera setmana de l'estat d'alarma) s'aplicarà un període de pròrroga de 30 dies naturals més tres períodes de 15 dies addicionals.

Aquests períodes no s'apliquen a la validesa dels certificats d'ITV dels vehicles agrícoles destinats a labors en el camp, que es prorroga fins al 10 de novembre de 2020.

També et pot interessar

stats