S'amplia fins al 15 de maig la data límit per a presentar la sol·licitud de la PAC

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, diu que la mesura donarà més tranquil·litat als beneficiaris de l'ajuda.

S'amplia fins al 15 de maig la data límit per a presentar la sol·licitud de la PAC
S'amplia fins al 15 de maig la data límit per a presentar la sol·licitud de la PAC

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha ampliat fins al 15 de maig a tot Espanya el termini de presentació de la sol·licitud única dels pagaments directes a l'agricultura i ramaderia (PAC) per a l'any 2020, amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Mitjançant una orde ministerial publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat, el govern espanyol recull la pròrroga de la data límit que estava prevista per al pròxim 30 d'abril.

Segons el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, es tracta d'una mesura que “donarà més tranquil·litat als beneficiaris de la PAC”, a l'espera que la Comissió Europea desenvolupe el reglament comunitari que es prorrogarà fins al 15 de juny.

El Fons Espanyol de Garantia Agrària, juntament amb les autonomies, impulsa els processos de presentació telemàtica de la sol·licitud única i promou alternatives per a aprofitar els mecanismes tecnològics perquè la presentació i gestió es realitze amb normalitat.

La presentació telemàtica de la sol·licitud la pot realitzar el beneficiari directament o mitjançant entitats col·laboradores. Les autoritats competents de les autonomies proporcionaran les instruccions necessàries.

Mitjançant cites telefòniques o qualsevol altra via de comunicació establida per cada comunitat autònoma, els beneficiaris comptaran amb l'assistència d'organitzacions agràries, entitats financeres o oficines comarcals per a realitzar el tràmit dins del termini.

També et pot interessar

stats