S’alenteix el ritme de contagis diaris de coronavirus amb 301 positius des de dissabte

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat sis defuncions, tres a les residències de persones majors.

Membres de l'associació ACUMAFU passegen per la platja del Llevant, a Benidorm
Membres de l'associació ACUMAFU passegen per la platja del Llevant, a Benidorm / Morell (Efe)

El ritme de contagis diaris de coronavirus a la Comunitat Valenciana manté la tendència a estabilitzar-se de les dos últimes setmanes. Aquest dilluns la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 301 positius en les últimes 48 hores, la xifra més baixa des del 19 d’agost, quan es van comunicar 293 contagis.

Aquesta tendència s’aprecia en la incidència acumulada dels últims catorze dies, amb 105 casos per 100.000 habitants. Aquesta xifra millora amb les dades de l’última setmana, amb 32,88 positius per 100.000 persones, per la qual cosa la Comunitat Valenciana se situa com la que té la incidència més baixa d’Espanya.

Tot i això, augmenten els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives (UCI). En aquests moment hi ha 498 persones ingressades als hospitals valencians, 15 més que divendres. A més, 98 persones ocupen un llit a les UCI, onze més que en l’últim balanç. Per províncies, a la de Castelló hi ha 61 persones ingressades (12 a l’UCI), 261 a la de València (33 a l’UCI) i 176 a la d'Alacant (34 a l’UCI).

D’altra banda, s’han notificat sis defuncions, tres de les quals de residents en centres de persones majors. Així, la xifra total de defuncions des de l’inici de la crisi sanitària s’eleva ja a 1.590 persones.

Dos brots d’àmbit educatiu

A més, aquest dilluns s’ha informat de 13 brots al territori valencià, el més nombrós a la ciutat d’Alacant amb 10 infeccions. Destaquen els focus a Quart de Poblet i Bunyol, amb huit i nou casos respectivament. Per primera vegada, la Conselleria ha notificat dos brots pertanyents a l’àmbit educatiu, un a Navarrés amb set contagis i un València amb quatre positius.

També et pot interessar

stats