Rússia registra la primera vacuna contra la Covid-19 del món

Segons Putin, la vacuna és "eficaç", ha superat totes les proves necessàries i permet una "immunitat estable" contra el virus.

Rússia registra la primera vacuna contra la Covid-19 del món
Rússia registra la primera vacuna contra la Covid-19 del món

Ni el Regne Unit, ni la Xina, ni els Estats Units. Rússia s'ha avançat a la resta de països i ha anunciat que ha registrat la primera vacuna contra la Covid-19 del món. Segons ha assenyalat el president del país, Vladímir Putin, la vacuna és "eficaç", ha superat totes les proves necessàries i permet adquirir una "immunitat estable" contra el coronavirus. Putin ha donat la notícia en una reunió amb el gabinet de ministres.

Putin ha afirmat que una de les seues filles ja s'ha vacunat i que “ara se sent bé”, afegint que espera que en breu “es puga començar a produir en massa” el remei. El president rus ha afirmat que la vacunació serà voluntària i que podran optar al medicament les persones que així ho desitgen. Rússia és en l'actualitat el quart país en el món pel nombre de contagis del coronavirus amb 897.599 casos confirmats, segons les últimes dades oficials.

La vacuna es comercialitzarà sota el nom de Sputnik V. “L'exitós llançament per l'URSS del primer satèl·lit del món el 1957 va impulsar les investigacions espacials a tot el planeta. Per això, la vacuna es dirà Sputnik V”, explica la web d'aquest producte.

D'aquesta manera, la potència russa s'ha posat per davant d'altres països que estan en la carrera per trobar una vacuna efectiva contra el virus que permeta frenar la pandèmia. La Unió Europea va afirmar fa pocs dies que era possible trobar una vacuna abans que acabara l'any. Així mateix, l'OMS va informar fa poc que hi ha sis candidates a vacuna que estan en fase avançada: tres de la Xina, dos nord-americanes i una del Regne Unit.

També et pot interessar

stats