Rússia deixa de vacunar voluntaris per l’alta demanda i escassetat de dosis

Els responsables mèdics del país esperen poder reiniciar les vacunacions el pròxim 10 de novembre.

Rússia deixa de vacunar voluntaris per l’alta demanda i escassetat de dosis
Rússia deixa de vacunar voluntaris per l’alta demanda i escassetat de dosis

Rússia ha deixat de vacunar temporalment a nous voluntaris en el seu assaig de la vacuna contra la COVID-19 a causa de l’alta demanda i l’escassetat de dosis, va dir el dijous un representant de la signatura que realitza l’estudi, en un revés per a l’ambiciós pla de Moscou d’implementar la vacuna, segons informa Reuters.

En huit de les 25 clíniques de Moscou que acullen l’assaig en voluntaris, el personal explica que la vacunació dels nous participants estava en suspens, i diversos han ampliat que havien esgotat les dosis assignades a les seues clíniques i han esmentat una gran afluència de candidats.

“Està relacionat amb el fet que hi ha una demanda colossal de la vacuna i no estan produint-ne prou per a mantenir-se al dia”, va dir el representant de Crocus Medical, l’organització d’investigació per contracte que va ajudar a fer l’assaig a Moscou juntament amb el Ministeri de Salut de Rússia.

Segons informació provisional, les vacunacions es reiniciaran al voltant del 10 de novembre. L’escassetat de dosi és l’últim desafiament per a l’ambiciós i poc ortodox pla de vacunació de Moscou, que ha vist al govern donar llum verda a la vacuna i llançar la inoculació massiva del públic en general, abans que es completaren les proves completes de seguretat i eficàcia.

El Departament de Salut de la ciutat de Moscou, que supervisa les clíniques on es duu a terme l’assaig, ha declinat fer declaracions a Reuters sobre el tema.

També et pot interessar

stats