Rodatges i espectacles culturals amb distància interpersonal de seguretat

L'aforament permés per a espectacles és de 30 persones en llocs tancats i 200 a l'aire lliure.

Rodatges i espectacles culturals amb distància interpersonal de seguretat
Rodatges i espectacles culturals amb distància interpersonal de seguretat

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dissabte l'orde que regula les normes bàsiques de protecció per a treballadors de rodatges, produccions audiovisuals i espectacles culturals. A més, també s'inclouen mesures que afecten el públic.

En les produccions audiovisuals s'hauran de mantindre distàncies de seguretat entre persones i fer ús d'equips de protecció adequats al nivell de risc. En els casos en què la naturalesa del treball no permeta respectar la distància interpersonal ni l'ús d'equips de protecció adequats al nivell de risc, com pot donar-se el cas en els actors i les actrius, s'atendrà a mesures de seguretat dissenyades pels responsables del rodatge.

En aquesta línia, tots els platós i espais de rodatge hauran de netejar-se i desinfectar-se prèviament. Quant a les activitats de maquillatge, perruqueria i vestuari, s'haurà d'utilitzar l'equip de protecció adequat al nivell de risc que assegure la protecció tant del treballador com de l'artista.

Pel que fa als establiments per a actes i espectacles culturals, oberts o a l'aire lliure, podran reobrir amb un terç de l'aforament autoritzat. A més, si es realitzen en llocs tancats, no podrà haver-hi més de trenta persones en total i, si són a l'aire lliure, aquest aforament màxim serà de dues-centes persones.

Entre altres mesures, els espectadors hauran d'estar asseguts en seients numerats i mantindre la distància de seguretat en tot moment. L'eixida del públic al final de l'espectacle s'haurà de realitzar de manera escalonada per zones, per a garantir així una distància mínima de dos metres entre persones.

Com en el cas dels museus, es recomana la venda telemàtica d'entrades, encara que també està permesa la compra en taquilles. En cap cas s'entregaran llibrets, programes o documentació en paper.

Quan hi haja diversos artistes simultàniament en l'escenari, la direcció artística procurarà que es mantinga la distància sanitària de seguretat en el desenvolupament de l'espectacle.

Tant en les representacions com en els assajos es garantirà la neteja i desinfecció de totes les superfícies i instruments amb les quals puguen entrar en contacte els artistes abans de cada assaig i el vestuari o els equips tècnics no es compartiran sense desinfecció prèvia.

També et pot interessar

stats