Els risc de rebrots obliga a suspendre les festes d'agost d’Elx

L'Ajuntament i els festers acorden cancel·lar les celebracions davant la impossibilitat de garantir la seguretat en les aglomeracions.

En imatge, la reunió del govern municipal amb els representants de les organitzacions festeres
En imatge, la reunió del govern municipal amb els representants de les organitzacions festeres / Ajuntament d'Elx

Elx no celebrarà les festes patronals d’agost, en les quals, al llarg de deu dies, conviuen els moros i cristians amb els actes en honor a la Mare de Déu l’Assumpció. A les acaballes d’abril la junta rectora del Misteri d’Elx ja va decidir cancel·lar les representacions religioses, que estan declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

L’alcalde de la localitat, Carlos González, ha comunicat la decisió, què s’ha pres per unanimitat amb les organitzacions festeres, i que les parts justifiquen en la necessitat d’aplicar el principi de precaució. Segons l’alcalde cal prioritzar la seguretat de la ciutadania en un moment condicionat per “la constant aparició de rebrots propiciats per diferents concentracions i aglomeracions”, com les que es poden produir a Elx.

"Entenem que no es donen les condicions necessàries perquè les festes patronals es puguen celebrar amb les mínimes garanties necessàries per a la salut dels il·licitans i il·licitanes", ha explicat González.

L’Ajuntament havia pactat amb els festers valorar la situació després de l’alçament de l’estat d’alarma i en funció de l’evolució de la pandèmia.

La decisió final “compartida i difícil” és, a juí de l’alcalde, “la més responsable i la que necessita la ciutat en aquest moment”, tot i “truncar les il·lusions” de milers de persones “i el treball de la gent que gira entorn de la festa”, ha dit González.

També et pot interessar

stats