Ribó veu poc probable Falles al març però no les descarta mesos més tard

L’alcalde de València no ha volgut concretar una data i la condiciona a la immunització.

Joan Ribó aquest divendres després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Transport, José Luis Ábalos.
Joan Ribó aquest divendres després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Transport, José Luis Ábalos.

Ahir, arribava des d’Andalusia una conseqüència més de la pandèmia ocasionada pel coronavirus i que demostra que, malauradament, afectarà també l’any vinent: la Fira d’Abril no se celebrarà, tampoc, l'any que ve. Una negativa que sembrava el dubte sobre altres festes multitudinàries com les Falles o la Magdalena i sobre la qual Joan Ribó, alcalde de València, s’ha pronunciat aquest divendres.

“Primer, cal complir estrictament la normativa de les autoritats responsables. Segon, volem fer unes Falles en les millors condicions possibles”, ha incidit l’alcalde. “El coronavirus és molt impredictible i fer una previsió de temps respecte a aquesta pandèmia és molt difícil. No sembla probable en març, sembla possible uns mesos més tard”, ha dit.

L’esdeveniment de les Falles, això sí, estarà estretament lligat al procés de vacunació. “Si es produeix un procés de vacunació que ens permeta una immunització ampla en uns mesos… ho podrem plantejar”, ha apuntat Ribó amb cautela. Quant a les dades, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar aquesta setmana que el diumenge 27 de setembre començaria a administrar-se a Espanya la vacuna desenvolupada per Pfizer i BioNTech.

També et pot interessar

stats