Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Ribó, sobre l'augment de contagis: “L'única vacuna que tenim és ser responsables”

31 min.

València i la Comunitat Valenciana estan en una bona situació, amb la meitat de contagis que la mitjana espanyola. Malgrat tot, els últims dies estan pujant els contagis, un creixement “seriós”, que preocupa l’Ajuntament de València. “L'única vacuna que tenim és ser responsables”, ha assegurat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en una entrevista en Les notícies del matí.

Ribó ha fet referència a les dades de les anàlisis de les aigües residuals del clavegueram municipal, que indiquen un augment en els últims dies de la presència de Covid-19, especialment en les zones pròximes a hospitals. Adverteix que no hi ha una correlació directa entre aquestes dades i el nombre de contagis, però que són un indicador que cal tindre en compte.

Pel que fa al debat sobre l’oci nocturn, el primer edil ha indicat que es tracta d’una competència de la Generalitat, i que des d’un punt de vista municipal no tindria sentit tancar-lo, ja que sempre estarien disponibles altres locals en ciutats pròximes. Malgrat tot, pensa que es tracta d’un tema que cal calibrar molt, ja que “el que afavoreix un sector pot perjudicar altres, com ara el del turisme”.

No als PCR massius

Ribó també s'ha pronunciat sobre la realització de tests massius als treballadors i treballadores del consistori. Ha dit que no veu lògic invertir tants diners per a fer una foto fixa d’un moment concret, que pot canviar l'endemà. Per això, aposta per la realització d’aquestes proves en els casos sospitosos i amb símptomes, no de forma generalitzada.

Crítiques al decret dels romanents

D'altra banda, l'alcalde ha criticat el decret per a utilitzar el superàvit dels municipis, acordat amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, ja que no li sembla bé que només puguen accedir a determinats fons els municipis que accepten les condicions. Ribó aposta perquè siguen els municipis els que decidisquen com emprar eixos remanents i ha dit que estudiarà amb l’interventor i els economistes del consistori aquest decret, que encara ha de passar els tràmits parlamentaris, per a analitzar si és positiu per a València o si és preferible mantindre eixe romanent per a baixar el deute com s'està fent fins ara.

Així mateix, ha assegurat que no té intenció d’apujar els impostos, però sí de mantindre determinades taxes. “Les necessitats socials s’estan disparant i hem de fer-los front amb recursos”. En aquest sentit, el ha assenyalat que es preveu una reducció del pressupost en tots els departaments municipals del 5%.

Contingut no disponible
stats