Ribó insisteix que la celebració de les Falles a juliol dependrà de les recomanacions sanitàries

Des del Consell apunten que és prompte per a decidir si l'estiu és un bon moment per a celebrar-les i que cal esperar a l'evolució de la pandèmia.

Imatge de portada: Un dels monuments fallers de València, que van començar a plantar-se el passat mes de març

La celebració de les Falles de València a juliol dependrà del que dictaminen les autoritats sanitàries. Tot i la suspensió, en els últims dies, d'algunes de les festes més multitudinàries de l'estiu, tant del nostre territori com de l'estat, per a evitar contagis de Covid-19, l'alcalde de València manté la seua postura: "Farem el que ens diguen les autoritats sanitàries", ha remarcat.

En la mateixa línia es pronunciaven hui mateix dues responsables autonòmiques. El seu missatge és clar: cal esperar a l'evolució de la pandèmia i atendre sempre les recomanacions dels experts sanitaris.

D'una banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat que "és difícil saber com estarem la setmana que ve o al juliol". No obstant això, la portaveu del govern ha afegit que "el Consell, en principi, no té res a dir, llevat que la situació, en el mes que siga, no aconselle celebra actes massius" i ha rebutjat especular amb la idea d'ajornar novament la festa fallera. "Si em pregunten ara, tinc una opinió, però no sé si en un o dos mesos en tindré una altra", assenyalava Mónica Oltra.

D'altra banda, la conselleria de Sanitat, Ana Barceló, també creu que "encara és prompte" per a determinar si s'ha de mantindre juliol com a data per a la celebració de les Falles a la capital. En la mateixa línia que Ribó, la consellera ha instat a esperar a l'evolució de la desescalada i a constatar si es registra un repunt de casos de coronavirus.

La consellera s'ha mostrat cauta i ha indicat que, en aquests moments, no s'atrevia a recomanar si s'ha de mantindre o retardar la celebració de les Falles al juliol perquè es desconeix com es comportarà el virus.

En qualsevol cas, en molts municipis, tot i tindre les festes a alguns mesos vista, han decidit anul·lar les celebracions que impliquen concentracions multitudinàries de gent, com ara els moros i cristians de molts municipis o les festes patronals, malgrat que algunes se celebrarien a l'agost o setembre.

L'alcalde de València, en canvi, s'ha mostrat aquest divendres pacient i ha tornat a insistir que la programació fallera es farà a juliol si és "possible". Així mateix, Joan Ribó ha matisat que la proposta de celebrar les falles a l'estiu va ser "sempre en condicional".

Ara mateix, les falles estan suspeses

L'alcalde del cap i casal ha manifestat que "les Falles estan suspeses des del 10 de març a conseqüència d'una decisió del govern de la Generalitat, davant la crisi sanitària de la Covid-19, i continuen suspeses". Ribó ha aclarit que això ha sigut el que s'ha tingut en compte "sempre".

Així mateix, ha subratllat que les Falles "van ser les primeres grans festes de l'Estat suspeses" a conseqüència de la pandèmia del coronavirus i ha insistit que "en aquest moment, estan suspeses".

També ha comentat que els responsables de l'Ajuntament de València han abordat i negociat "sempre" aquesta qüestió "amb el món faller, que té un pes important a la ciutat".

També et pot interessar

stats